Van Tofino naar Victoria
Blijf op de hoogte en volg Tineke
22 September 2012 | Canada, Tofino
We gaan Tofino weer verlaten, op weg naar Victoria.
We stoppen o.a. bij een grote winkel, tevens restaurant waar de geiten op het dak grazen. Een komisch gezicht. De winkel is boven verwachting erg leuk. Er is van alles te koop, veel aparte en bijzondere etenswaren, maar ook een groot aantal soorten vers brood en cakes. Er ligt houten speelgoed te koop en ook de Zonnenbloemen van Vincent staat op de schildersezel, voor ca 80 dollar heb je een gemiddeld groot schilderij. Niet gecharmeerd van onze Van Gogh, ook de Mona Lisa is aanwezig. Liever geen schilderij, een houten boot of vliegtuig kan ook, in allerlei groottes of types aanwezig. Aan het plafond van deze zaak hangen tientallen kleurige Indiase lampen ( lekker bling bling in verschillende gezellige kleuren). Een feest dus om door te snuffelen. Heerlijke verse ham/kaas chroissantjes meegenomen, de dame die ze verkoopt vindt ze zelf " delicious" en eet ze het liefst elke dag.
Picknick bij een meer, waar twee dames gaan kanoën: de ene heeft het nooit eerder gedaan en stapt wat onwennig in de kano. Eenmaal op het water begint ze het toch leuk te vinden.
Dorp met muurschilderingen en leuke huisjes in Chemainus.
Hout speelt belangrijke rol, boomstammen in de rivier, hout zagerij, etc. Vroeger was er nog een grote houtmolen met waterrad. Het waterrad staat nu in een park.
De huizen in het oude centrum zijn net grote poppenhuizen en hoewel ze niet groot lijken aan de voorkant, zijn het nog vaak grote huizen, lopen nog een heel eind naar achteren door. De meeste huizen hebben een kleurtje: geel, blauw, groen.
In Victoria bevindt ons B& B adres zich in het oude centrum, alles weer op loop afstand.
Het is een schitterend huis, heel groot en geheel in Victoriaanse stijl ingericht: prachtige glas-in-lood ramen en deuren, een hele brede houten trap. We worden weer allerhartelijkst ontvangen. Onze kamers zijn groot, knus, de badkamer is groter dan onze slaapkamer thuis, en de jaccuzi heerlijk.
Victoria bij avond is leuk en gezellig.