Golden, Nationaal Park Yoho
Blijf op de hoogte en volg Tineke
07 September 2012 | Canada, Vernon
Aan het einde van de wandelroute worden we getrakteerd op een spectaculair zicht op de rivier, die met veel geraas ineens de diepte in klettert. Het water is melkblauw , de bomen diepgroen, de rotsen bijna wit, dat tesamen maakt het erg mooi. We zijn er stil van.
Als we terugkomen bij de auto, na zo ' n 2,5 uur gelopen te hebben, komt de zon en de licht wordt blauw. De jassen kunnen uit.
Naar Field, een minidorpje in het park, we zijn wel aan koffie toe, met iets lekkers erbij.
Dan naar Lake Esmerald, ook hier weer wandelen. Dit meer is groen, volkomen rimpelloos en de besneeuwde bergtoppen zie je in het water weerspiegeld. de zon schijnt nu volop, de hemel is strakblauw. Opnieuw genieten van een fraaie wandeling. Op het meer wordt gekanoed. Er ligt aan de ander kant ook nog een meer, dit is nog groener.
We bekijken ook de Natural Bridge, een mooi natuurverschijnsel. Het water heeft in de kalkrotsen een soort natuurlijke brug uitgesleten. De rotsen zijn ook heel apart, allemaal laagjes.
We rijden aardig door Yoho heen. Er zijn bergen van meer dan 3000 m en op sommige liggen enorme ijsvelden. Er is nog een waterval, Kakawata ( of zo iets) , deze is 360 m hoog , heel indrukwekkend: om er naar toe te lopen en om dit natuurgeweld te zien.
Dan als laatste naar Lake Louise, dit is een trekpleister.hier is het dan ook drukker . Aan het meer, dat prachtig blauw is, ligt een chateau/kasteel, een Fairmont hotel. Thijs heeft voor vandaag genoeg gewandeld, gaat lekker in het zonnetje zitten en wij lopen nog maar zo'n 4 a 5 km, bijna tot aan het eind van dit meer. De sneeuwtoppen zijn geweldig indrukwekkend en het meer nodigt uit tot het maken van veel foto' s, net als alle andere dingen vandaag.
Tegen 19.00 uur terug in Golden en een restaurant omgezocht.
In de lodge de jaccuzi uitgeprobeerd, lekker voor de vermoeide benen.
Ik denk wel dat we straks heerlijk zullen slapen. Morgen naar Banff.