The other Side
Blijf op de hoogte en volg Tineke
23 September 2016 | Verenigde Staten, Friday Harbor
We rijden door naar het enige andere plaatsje op het eiland, Roche Harbor. Ze doen er hier alles aan om een aantrekkelijke plek voor de toerist te zijn. De kerk/kapel laat een muziekje horen ( dr Zhivago in klokkengelui ), er een tuin waar de stoelen voor een bruiloft klaar staan, een soort Doornroosje kasteel in moderne versie ( nog in aanbouw), een mooie haven met gezellig koffie café, een grappig postkantoortje, wat winkels en ( luxe) huizen.
Er is ook een beelden park, staan meer kunstwerken dan je in eerste instantie verwacht. Hele mooie dingen, ook minder mooie. Alle kunst is te koop, het is werk van vele kunstenaars. Tussendoor zijn er korte gedichtjes te lezen of uitspraken van bekende personen. De gedichtjes zijn meer rijmpjes, kort en eenvoudig. Het meest bijzondere kunstwerk was een eenvoudig, klein houten bruggetje, genaamd " The Bridge", de prijs van dit werk met de toepasselijke naam , ben ik vergeten, wat indruk heeft gemaakt was de eenvoud van dit kunststuk: vijf houten planken met leuning, neergelegd over een slootje. Je moet er maar opkomen. Na deze dosis cultuur, werd de trek in een bak koffie erg groot en dat vonden we in het haventje.
Onderweg een paar maal hertjes gezien . Zelfs een dromedaris! Wij vinden de hertjes erg leuk en lief, de mensen hier vinden ze wat minder aantrekkelijk. Ze eten namelijk graag de bloemen uit de tuin op. Er zijn maar weinig soorten die ze niet lekker vinden, ook de fruitbomen zijn zeer geliefd bij deze dieren. Wil je dus je fruit zelf kunnen eten, dan moet je een aardig hek om je appelbomen plaatsen.
Het is vandaag niet zonnig, maar wel grotendeels droog. Wel vanochtend binnen in het vooronder ontbeten, vannacht heeft het flink geregend en alles was nog nat. En nu eind van de dag, komt de zon alsnog te voorschijn.