Meren, zon en bos
Blijf op de hoogte en volg Tineke
18 September 2016 | Verenigde Staten, Winthrop
We doen nogmaals de scenic Highway , maar alles ziet er vandaag anders uit. We zien de bergtoppen , die gisteren in de wolken verstopt waren.
We stoppen bij prachtige uitkijkpunten zoals de Washington Overlook Pass. Alles is erg mooi aangelegd en onderhouden. Veel leuke info en hier staan zelfs twee gedichten ( van William Stafford).
Ook de Diablo Overlook is een heel andere plek vandaag. Het groene meer ziet er vandaag mooi uit. Je kunt ook het meer vanaf een boot bekijken, maar wij zien het van bovenaf, in al zijn glorie.
Er zijn drie meren, met elk een dam. Het Diablo meer is de middelste.
Met dit mooie weer stop je een stuk makkelijker op al die mooie uitkijkpunten en loop je ook de hele Overlook langs.
Ook vandaag bezoeken we de heerlijke bakkerij buiten het park voor een vers gebakken vruchten pie en we lopen twee trails. Eerst een korte en daarna een langere door een prachtig bos en langs de rivier, de Skagit, een wild stromende rivier, waar in de winter otters en een grote groep arenden te vinden is, verder halen de beren zalm uit het water als de zalmtrek begonnen is. Nu geen dier te zien. Het bos doet bijna surrealistisch aan: bomen begroeit met mos, boomstammen verdwenen onder een laag mos, paddestoelen en grote varens. De zon schijnt er tussen en het lijkt wel een film decor.
Als we in de avond willen gaan eten, is het erg stil op straat, bijna geen mensen, weinig auto's.
Alle restaurants zijn gesloten: vanwege stroomstoring. Dit blijkt al gedurende de hele dag te zijn, dus de winkels en restaurants zijn dicht gegaan. We belanden in de kroeg , maar ook hier is geen eten verkrijgbaar. Van één van de locals krijgen we een goeie tip : net even buiten het dorp zit een bistro . We hebben geluk , deze is wel open. Het is er echter nogal druk, want we zijn niet de enigen die deze plek gevonden hebben. Maar opnieuw mazzel: er is ook nog een tafeltje voor ons en eten we buitengewoon lekker in een zeer gezellig en knusse bistro!