Monterey, zeeleeuwen, pelikanen, zee otters
Blijf op de hoogte en volg Tineke
26 September 2013 | Verenigde Staten, Monterey
Donderdag 26-09-2013. Monterey B&B The Centrella
Gelopen , langs de kust, naar het oude centrum van Monterey.
Onderweg zeeleeuwen, zee otters, rotsen vol aalscholvers, pelikanen, meeuwen.
De zeeleeuwen zijn zeer speels en springen als dolfijntjes uit het water, of ze liggen lui te zonnen op een rots, soms met tientallen tegelijk. Er staan ook aalscholvers tussen, het is soms dringen om een plekje. De pelikanen hebben hun eigen rots, daar alleen concurrentie meeuwen.
Monterey heeft veel fabrieken gehad waar men vis in blikte, nu verbouwd tot winkeltjes.
De oude visserswerf is er nog, hier nu winkeltjes en restaurantjes.
Het is heerlijk wandelen, schitterende kust, veel dieren en prachtige houten huizen,deels uit 1800 en zoveel ( en dat is ongeveer het oudste wat je hier vinden kunt).
In de middag lopen terug naar ons B&B adres om nog met de auto de 17 mile drive te doen, de mooiste weg. Dit blijkt een rit te worden langs mega grote en onbetaalbare huizen, met om de meter een bord " keep off" en "private property", afgewisseld met af en toe een mooi uitkijkpunt of stuk strand cq kust.
We rijden dwars door golf terreinen en een stukje golfbaan ligt zelfs pal aan zee: zie je rotsen met ineens een paar meter keurig geknipt gras. Gelukkig vinden de eekhorens en de hertjes het gras ook erg aantrekkelijk.
Nog even heerlijk in de zon gezeten op ons stekkie.
Koffer straks inpakken, morgen naar San Francisco en dan vliegtuig naar huls, waar we zaterdag aankomen.