Bizons en bubbels
Blijf op de hoogte en volg Tineke
07 September 2013 | Verenigde Staten, Yellowstone
We zien de eerste bizons, of buffalo ' s zoals ze hier genoemd worden, al gauw. De grote stieren zijn alleen op stap, de dames en de kinderen vormen de kuddes.
In de vallei zien we grote kuddes en het blijft een imposant dier, zo' n bizon. Overigens zijn ze wel gevaarlijk, zeker als er jonge dieren aanwezig zijn. Er zijn altijd nog toeristen die denken dat dit gezellige knuffels zijn en de dieren heel dicht naderen.
Het is super om in het park Yellowstone zelf te logeren, het is zo'n enorm groot park. We verblijven aan een groot meer en vandaag hebben we een aardig rondje gemaakt, van Grant Village naar boven totaan de noord oost ingang, in de Lamar Valley de bizons gezien. Af en toe een stuk gewandeld, er zijn veel trails uitgezet.
Dan naar de Mammoth Hot Springs: een soort kalkstten terrasen. Heet water, vol mineralen komt diep uit de aarde omhoog en stroomt over natuurlijk gevormde terrassen. Zo is er een heel mooi en vreemd landschap ontstaan duizenden jaren geleden.
Spierwitte terassen, roodbruine rotsen. Fascinerend geheel. Er lijkt niets meer te kunnen groeien, maar er blijken toch hele kleine micro organismen te leven.
Onderweg geen beren gezien, wel kleine en grote herten.
Het landschap in Yellowstone is zeer gevarieerd. Soms enorme vlaktes, dan weer dichte bossen, hoge bergen, rivieren, meren en dan natuurlijk de bijzondere natuurverschijnselen als de geisers en bubbelende modderholen. De stank van zwavel ruik je s avonds nog. De geisers hebben mooie namen, de een stoomt alleen, de ander borrelt en bubbelt. Sommigen doen allebei. Er zijn mooie wandelroutes doorheen aangelegd zodat je zonder gevaar door de poreuze bodem te zakken langs de poelen en gaten te lopen. Zo hebben we dus onderweg een hele spa behandeling gekregen: de stoom blaast het stof weg, de warmte van de kokende geisers zet de porieen open, het zwavel geurtje is vast erg goed voor de huid...
Ook nog een versteende boom( eentje maar) gezien, miljoenen jaren oud.
We hebben nog een groot hert met een enorm gewei gezien en ook mini eekhoorntjes.
Zo tegen 18.00 uur weer terug, even bijkomen van alle indrukken en de foto s gaan bekijken