3e dag Koh Chang
Blijf op de hoogte en volg Tineke
13 April 2013 | Cambodja, Phnom-Penh
Zaterdag 13-04-2013. Koh Chang, 3e dag
Nu de andere kant op vanuit ons hotel, we verwachten eigenlijk spoedig afslag naar ander strandje te zien. Onze zwemkleding aan onder het t- shirt en korte broek, we zijn dus geheel voorbereid op het Waterfeest . Het strandje blijft uit, de weg kronkelt zich steil omhoog en taxi s vol met feestgangers racen voorbij. De taxi is een pickup en in de laadbak zijn banken , er passen wel 10 passagiers in. Bij elke heuveltop denken we dat we
er te zijn , maar er volgt steeds
Bang Bao uit. Niet ingesteld op de Westerse toerist, wel op de Aziatische, dus t-shirts in maatje klein tot zeer klein, veel spullen gemaakt van schelpen, etc. Het heeft een echte vissershaven en vuurtoren en het dorp is grotendeels gebouwd in het water, de huizen op palen en de zijwegen zijn vlonders. Veel restaurants met de vis en garnalen rondzwemmend in bakken. Grote inktvissen worden schoon gewassen, er wordt zelfs een exemplaar voor ons in lucht gehouden om te laten zien hoe groot. Bij een tentje hangen grote opgezette vissen en ook een zeepaard van een meter groot! Bij deze afmeting heb je het niet meer over een schattig zeepaardje.
We worden op traditionele gezegend: een klein beetje rijstewater uit een zilver kleurig kommetje wordt over onze handen gegoten. Verder niet veel te merken van gooien met water.
We hebben niet veel geld bij ons, wel alles in het plastic verpakt en willen straks met een taxi terug, kijken of dat lukt. Eerst maar wat drinken en de alles bekijken. We gaan maar voorbij aan de bakkerij.
De vissersboten hebben bloemen en slingers aan de voorkant, ws ook vanwege Nieuwjaar. De boten varen ook in de nacht, er hangen hele rijen grote gloeilampen aan beide zijden.
Hier en daar gaat er nu wel wat water door lucht, maar nog steeds bescheiden.
Als we in de taxi zitten krijg ik alsnog onderweg een plens over me heen, bij ruim 35 graden is zeer aangenaam.
Terug lekker gezwommen in het grote lange bad, we zijn weer de enige.
Als we buiten willen gaan eten komen we erachter dat er bij de bocht emmers vol over je gekieperd gaat worden, we kiezen voor ons hotel . De bende van dertig is ook net terug, zij zijn van top tot teen doorweekt en hebben reuze lol gehad.
Het weer betrekt, gaat vast onweren. Morgen naar Bangkok.
13 April 2013 - 13:16
Thijs:
Dat klinkt weer als een hele fijne (strand) dag! Het was wederom genieten van jullie avonturen! Geniet nog een paar daagjes daar! Maar..., de weergoden zijn jullie ook nog eens gunstig gezind, want het wordt hier morgen zomaar bijna 20 graden. Dan is de overgang straks niet zo heel groot als bij jullie vertrek!
Succes, liefs van ons. Thijsxxx