Dag 3
Blijf op de hoogte en volg Tineke
08 Augustus 2012 | Duitsland, Bad Sachsa
Altenau is een mooi plaatsje, met een houten kerk naar Noors voorbeeld. Er is geen spijker aan te pas gekomen.
De Harz is ook het gebied van de heksen en overal zie je dan ook heksen afgebeeld, of heksenpoppen staan of aan de muur hangen. Op 30 april wordt er een groot heksenfeest gevierd, dan gaat men verkleed naar de Brockenberg.
Altenau is ooit bezocht door Goethe, daar is men hier trots op.
Naar de waterval, de Romkerhalle, 60 meter hoog. Aan de overkant van de weg staat een groot gebouw, dit is het kleinste koninkrijk ter wereld. Het is nu een hotel/restaurant, momenteel gesloten, een tikje achterstallig onderhoud, maar erg charmant. Als we door de ramen naar binnen gluren, zien we een oude troon en andere koninklijke attributen.
Sportief als we zijn ook nog helemaal naar boven gewandeld om de waterval van bovenaf te kunnen zien. Aardige klim, de meisjes zijn onderweg aan het zoeken naar zilvererts/zilverpyriet. Prachtige glimmende steentjes en als echte goudzoekers in de beekjes zoeken.
Er zijn ook hele grote meren, die als waterreservoir dienen. Je kunt er zelfs een boottocht op maken. Je kunt er ook een heerlijk ijsje eten en zo genieten van het uitzicht op de meren.
Lekker dagje weer zo
10 Augustus 2012 - 23:00
Danielle:
Was zeker een heerlijk dagje. Veel gedaan en gezien maar vooral ook heel gezellig zo met z'n allen en veel pret gehad. Sorry Frans we hebben ze toch wel een beetje uitgeput deze dag :-)